ADAKAH FACEBOOK ANDA LEMBAB?

Tahukah anda, jika FB anda susah terlalu banyak Application yang diambil atau gift yang diterima, ini akan menyebabkan FB anda menjadi lembab untuk bertindak atas setiap arahan yang diberikan oleh anda. Kekadang untuk Add Friends pun mengambil masa.
Masalah lebih berat boleh berlaku jika anda membuka banyak laman @browser yang sama melalui FB anda seperti contoh gambaran dibawah..- Contoh 4 laman page FB yang dibuka,,
Apakah yang harus dilakukan untuk mengelakkan kelembapan ini ? Padam atau buang.. Jawabnya dua-dua sekali..he..he.. Anda harus pilih mana-mana Application yang tidak diperlukan ataupun yang jarang digunakan untuk dinyahkan dari FB anda..

Kalau dah buang boleh ke dapat balik ? Tidak jadi masalah sebenarnya kerana anda boleh dapat balik Application yang dibuang terutama apabila ada orang invite atau menggunakan perisian Gift.. Senang cerita kita buang sementara waktu sahaja..

Lihat contoh diberi bagaimana cara kita boleh buang Application FB dengan mudah dan menyelerakan..

- Pertama anda haruslah masuk kedalam Laman FB anda, jangan pergi laman rumah jiran sudah ler.. - Klik pada bahagian Application anda dan klik pada Edit Application


- Seterusnya anda akan dipaparkan senarai Application yang anda miliki atau yang telah anda  Add.

- Cari dan pilih Application yang anda mahu buang dengan klik pada X.. - Untuk mengelakkan anda tersalah padam, pertanyaan akan dipaparkan dulu, jika anda benar mahu padam, klik pada Comfirm.


- Klik Okay membuktikan anda telah berjaya memadam Application tersebut.
SELAMAT MENCUBA.


0 Pertanyaan: